USLUŽNO SUBLIMAT DIGITALNO ŠTAMPANJE NA TEKSTILNIM MATERIJALIMA

Štamparija PRO-BAG PRINT vam nudi  usluge vrhunskog štampanja na tekstilnim materijalima u punom koloru:

-ŠTAMPANJE SPORTSKE OPREME NA NAŠIMI I NA VAŠIM MATERIJALIMA

-ŠTAMPANJE KONFEKCIJE, JASTUKA, KUĆNI TEKSTIL, ZAVESE,...

-ŠTAMPANJE RAZNIH SLOBODNIH MOTIVA,

-ŠTAMPANJE NA MATERIJALIMA ZA SLIKE,...

NAŠE USLUGE SU:

• PROIZVODNJA SUBLIMAT PRESLIKAČA - digitalno štampanje motiva na papirne rolne maksimalne širine 160 cm, a dužina štampe je neograničena. 

• USLUŽNO PRESLIKAVANJE- motiva u digitalnoj sublimat tehnici sa rolne papira na tekstilne materijale, preslikavanje na naše ili vaše tekstilne materijale.

Potrebno je da nam pošaljete sliku, ili pripremu u što boljoj rezoluciji (što veća slika) ili u nekom vektorskom formatu, ( PDF, AI, CORELL,...), i da nam pošaljete materijal na koji želite da se ta priprema naštampa, ili da odaberete materijale iz našeg asortimana. 

Štampanje vršimo na najsavremenijim mašinama za sublimacionu štampu.

ŠTA JE SUBLIMACIONA ŠTAMPA ?

Digitalna štampa na tekstilu i platnu.

Opis

Štampa na platnu i tekstilu radi se sublimacijom.

Sublimacija je jednostavan ali efikasan oblik digitalne štampe. Koristi se za štampanje visokog kvaliteta i to isključivo na površinama koje su većinski od poliestera ili su obrađene polimerskim namazom.
Primenjiva je na različite promotivne proizvode, a u tekstilu se može koristiti na materijalima koji u sirovinskom sastavu imaju više od 65% poliestera.

Tajna sublimacije je zapravo hemijski proces. Aktivirane toplotom, boje se vezuju sa polimerima ili poliesterskim vlaknima, čime se otisak trajno “ugrađuje” u proizvod.
Najbolji efekat sublimacija ima na belim ili svetlim pozadinama – boje koje se koriste su polu transparentne i osnovna boja proizvoda koji se brendira  će zameniti belu u procesu štampe.

Štampa na tekstilu može biti direktna i uz pomoć transfer papira. Kotirani poliesterski materijali mogu se štampati direktno, a nekotirani sa transfer papirom.
Kod poliesterskih materijala probojnost boje je daleko veća nego kod onih koji imaju u svom sastavu procent prirodnih materijala. Intenzitet boje podjednak sa obe strane, s’ tim što se sa zadnje strane vidi kao u ogledalu.

Materijali koji se najviše koriste su:

• Šoteks za proizvodnju torbi

• Fleg platno 110gr/m2

• Saten platno 140/m2

• Poliester platno 200gr/m2

• Mikrofiber platno 125 -150 gr/m2

• Diolen 65% poliester 35% pamuk

• Platna sa procentom likre

• Muslin različite gramature

Kod tekstilnih platna koja sadrže veći procent prirodih materijala preko 50% uvek se radi probni uzorak štampe kako bi se ustanovila jasnoća otiska štampe i “ugrađivanje” u platno.

Štampa na platnu koje je po svom sastavu 100% prirodno, kao na primer pamuk, ova vrsta štampe nije moguća.